Is infrarood licht altijd rood?

Is infrarood licht altijd rood? Ben je op zoek naar de waarheid achter infrarood licht?

Hoewel het vaak wordt geassocieerd met rood, is het niet de enige kleur.

Infrarood sauna’s van toonaangevende merken zoals het onze gebruiken korte, middellange of lange golven, of een combinatie van alle drie, om gezondheidsvoordelen te bieden zoals ontgifting, verbeterde bloedsomloop en verlichting van pijn.

Onze infrarood sauna’s met een volledig spectrum worden aanbevolen voor pijnverlichting en genezing.

Ontdek de voordelen van onze verschillende modellen en maten, naast aanvullende producten zoals infraroodstoelen en ruglampen.

Kies X-Trend voor uw infrarood sauna.

Infraroodcabine licht | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2


Is infrarood licht altijd rood?

Is infrarood licht altijd rood?

Infrarood licht is niet altijd rood en bestaat eigenlijk uit golflengten die langer zijn dan die van zichtbaar licht.

Het menselijk oog kan infrarood niet zien, maar we kunnen het wel voelen als warmte.

Infrarood licht wordt gebruikt in verschillende medische en industriële toepassingen vanwege de therapeutische effecten en het vermogen om dieper in het menselijk weefsel door te dringen dan zichtbaar licht.

 • Infrarood licht heeft een langere golflengte dan zichtbaar licht.
 • Infrarood licht is niet zichtbaar voor het menselijk oog, maar kan worden gevoeld als warmte
 • Infrarood licht wordt gebruikt in verschillende medische en industriële toepassingen vanwege de therapeutische effecten en het vermogen om dieper in het menselijk weefsel door te dringen dan zichtbaar licht.
 • Infrarood sauna’s van X-Trend maken gebruik van infrarood licht met verschillende golflengten, waaronder korte golf (IR-A), middengolf (IR-B) en lange golf (IR-C).

  Deze verschillende golflengtes hebben verschillende therapeutische effecten en voordelen, zoals pijnverlichting, verbeterde bloedcirculatie en het verwijderen van gifstoffen.

  X-Trend biedt ook infraroodcabines met een volledig spectrum die een combinatie van IR-A-, IR-B- en IR-C-straling bevatten om een breder scala aan therapeutische voordelen te bieden.

 • De infrarood sauna’s van X-Trend gebruiken verschillende golflengten infrarood licht
 • Verschillende golflengtes hebben verschillende therapeutische effecten en voordelen
 • X-Trend biedt infraroodcabines met een volledig spectrum voor een breder scala aan therapeutische voordelen
 • Kortom, infrarood licht is niet altijd rood en heeft verschillende golflengtes die kunnen worden gebruikt voor hun therapeutische effecten en voordelen.

  De infrarood sauna’s van X-Trend gebruiken verschillende golflengtes van infrarood licht om een scala aan gezondheidsvoordelen te bieden, en er zijn fullspectrum infraroodcabines beschikbaar voor een breder scala aan therapeutische voordelen.

  Vul voor meer informatie over de prijzen, modellen en opties van de infrarood sauna’s van X-Trend het formulier op onze website in en ontvang deskundig advies en aanbevelingen.


  Is infrarood licht altijd rood?

  Is infrarood licht altijd rood?

  Infrarood sauna’s zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden vanwege de verschillende therapeutische voordelen van infraroodstraling.

  Er bestaat echter veel verwarring over het type straling dat in infrarood sauna’s wordt gebruikt, met name over de kleur.

  In dit artikel beantwoorden we een aantal van de meest gestelde vragen over infraroodstraling en of deze altijd rood is.

  Wat is infraroodstraling?

  Infraroodstraling is een soort elektromagnetische straling met golflengten die langer zijn dan die van zichtbaar licht en korter dan radiogolven.

  Terwijl zichtbaar licht golflengtes heeft tussen 400nm en 700nm, begint het spectrum van infrarode straling rond 700nm en gaat tot 1mm.

  Deze straling wordt op basis van de golflengte onderverdeeld in NIR (nabij-infrarood), MIR (midden-infrarood) en FIR (ver-infrarood).

  Dit type straling wordt gebruikt in infrarood sauna’s.

  Is infrarood licht altijd rood?

  Is infrarood licht altijd rood?

  Nee, infrarood licht is niet altijd rood.

  In feite is infraroodstraling onzichtbaar voor het blote oog en daarom kun je het niet zien.

  In tegenstelling tot zichtbaar licht, dat bestaat uit verschillende kleuren die we kunnen zien, heeft infraroodstraling geen kleur.

  Het is gewoon een vorm van energie die wordt uitgezonden door verhitte objecten en die onzichtbaar is voor ons.

  Hoe werkt infraroodstraling in sauna’s?

  Infrarood sauna’s werken door infraroodstraling uit te zenden, die diep in de huid doordringt, overvloedig zweten veroorzaakt en de bloedsomloop stimuleert, wat verschillende gezondheidsvoordelen oplevert.

  De infrarode straling verwarmt het lichaam via een proces dat conversie wordt genoemd, waarbij het lichaam direct wordt verwarmd in plaats van de lucht eromheen, zoals het geval is bij traditionele sauna’s.

  Welke soorten infrarood straling worden gebruikt in sauna’s?

  Er zijn drie soorten infraroodstraling: IR-A, IR-B en IR-C.

  Het verschil tussen deze drie soorten ligt in hun golflengte en de diepte tot waar ze in de huid kunnen doordringen.

  Kortegolfstraling of IR-A heeft een golflengte van 0,75-1,5 micron en wordt geabsorbeerd door de oppervlaktelagen van de huid, waardoor het ideaal is voor huidverjonging en pijnverlichting.

  Middellangegolf- of IR-B-straling heeft golflengtes van 1,5-5,6 micron en kan dieper in de huid doordringen, waardoor de doorbloeding verbetert en het weefsel sneller geneest.

  Longwave- of IR-C-straling heeft golflengtes van 5,6-1000 micron en kan nog dieper in de weefsels doordringen, waardoor het ideaal is voor therapie voor diepe weefselgenezing.

  Wat zijn de voordelen van infrarood sauna’s?

  Infrarood sauna’s hebben talloze voordelen, waaronder gewichtsverlies, huidverjonging, verbeterde bloedsomloop, pijnverlichting, ontgifting, stressverlichting en betere slaap.

  Daarnaast zijn infrarood sauna’s ook geweldig voor sporters, omdat ze helpen spieren en gewrichten op te warmen voor het sporten, waardoor de prestaties verbeteren en het herstel na de training sneller verloopt.

  Welke soorten infrarood sauna’s biedt X-Trend?

  X-Trend biedt een reeks infrarood sauna’s voor verschillende behoeften en voorkeuren.

  Ze bieden modellen voor 1 persoon, 2 personen, 3 personen en zelfs 4 of meer personen.

  Ze bieden ook compacte, uitschuifbare en buitensauna’s.

  Daarnaast biedt X-Trend infrarood sauna’s met een volledig spectrum met een combinatie van IR-A, IR-B en IR-C straling, wat de meest uitgebreide dekking biedt voor diepe weefselverwarmingstherapie.

  Zijn er kortingen beschikbaar voor de infrarood sauna’s van X-Trend?

  Ja, X-Trend biedt regelmatig kortingen op beurzen, seizoensuitverkopen en online verkoopacties.

  Neem rechtstreeks contact op met X-Trend of schrijf je in op hun mailinglijst om de beste prijsinformatie te krijgen en op de hoogte te blijven van hun nieuwste aanbiedingen.

  Tot slot is infraroodstraling niet altijd rood en onzichtbaar voor het blote oog.

  Infrarood sauna’s gebruiken verschillende soorten infraroodstraling voor therapeutische doeleinden, waarbij stralers met een volledig spectrum de meest uitgebreide voordelen bieden.

  X-Trend biedt een reeks infrarood sauna’s voor verschillende voorkeuren en behoeften, met kortingen tijdens beurzen en seizoensuitverkopen.


  Is infrarood licht altijd rood?

  Is infrarood licht goed voor de huid?: Een natuurlijke anti-aging oplossing die dieper doordringt dan traditionele huidverzorging. Geef collageen een boost, verminder rimpels en verbeter de huidtextuur met de infrarood lichttherapie van X-Trend.

  Is een infrarood sauna goed voor eczeem ?: Kalmeer de geïrriteerde huid en verminder ontstekingen met de infrarood sauna’s van X-Trend. Perfect voor mensen die last hebben van eczeem of andere huidaandoeningen.

  Infrarood verwarming en infrarood sauna’s: Verbeter de bloedsomloop, verlicht spierpijn en geniet van de therapeutische voordelen van infraroodverwarming met de innovatieve verwarmingsoplossingen van X-Trend.

  Full spectrum infraroodcabine : Expert Advies: Krijg deskundig advies over hoe u de perfecte volspectrum infrarood sauna voor uw behoeften kiest. Geef uw gezondheid en welzijn een boost met de topkwaliteit van X-Trend.

  Afvallen met een infrarood sauna : tips bij het kopen: Ontdek de beste tips en trucs voor het gebruik van een infrarood sauna om uw gewichtsverlies te ondersteunen. Van temperatuurinstellingen tot hydratatie, bij X-Trend vindt u alles.

  Welk hout is het beste voor infraroodcabine?: Ontdek welke houtsoorten het beste zijn voor het bouwen van een infrarood sauna. Van ceder tot hemlock, X-Trend heeft de kennis en expertise om u te helpen bij uw keuze.

  IR sauna: Waar is de infrarood sauna goed voor?: Vraagt u zich af waar een infrarood sauna goed voor is? Van ontgifting tot pijnverlichting, de infrarood sauna’s van X-Trend bieden een scala aan voordelen voor zowel uw lichamelijke als geestelijke gezondheid.