Wat doet infraroodstraling?

Wat doet infraroodstraling? Hebt u zich ooit afgevraagd wat de wetenschap achter de therapeutische effecten van infrarood sauna’s is?

Infraroodstraling dringt dieper door in de huid, waardoor je overvloedig gaat zweten en calorieën verbrandt, terwijl het ook de bloedsomloop verbetert en helpt bij pijnverlichting en genezing.

X-Trend biedt een reeks infrarood sauna’s, waaronder fullspectrum opties en modellen met functies zoals leeslampen en digitale bedieningspanelen.

Verbeter je herstelroutine met X-Trend.

Infraroodstraling | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2


Wat doet infraroodstraling?

Wat doet infraroodstraling?

Infraroodstraling is een soort elektromagnetische straling die verschillende heilzame effecten heeft op het menselijk lichaam.

Infrarood sauna’s, ook wel infraroodcabines genoemd, gebruiken infraroodstraling om warmte te produceren die diep in de huid kan doordringen en de bloeddoorstroming kan verbeteren.

Infraroodstraling kan helpen bij pijnverlichting, ontspanning, ontgifting, ondersteuning van het immuunsysteem, gewichtsverlies en een gezonde huid.

De werking van een infrarood sauna is gebaseerd op infraroodwarmte die wordt opgewekt door elektrische stralers, die warmte overbrengen op de huid zonder hete lucht te gebruiken.

Infrarood sauna’s werken door directe stralingswarmte te leveren die door het lichaam wordt opgenomen, wat leidt tot transpiratie, verwijdering van afvalstoffen en verbranding van calorieën.

In tegenstelling tot traditionele sauna’s verwarmen infrarood sauna’s het lichaam van binnenuit, waardoor een dieper therapeutisch effect ontstaat.

X-Trend biedt een breed scala aan infrarood sauna’s, waaronder modellen voor 1, 2, 3 en 4 of meer personen, evenals compacte, uitschuifbare en buitenopties.

De infrarood sauna’s van X-Trend hebben verschillende nuttige functies, zoals leeslampjes, digitale bedieningspanelen, lichttherapie, audio en Bluetooth programmering.

Volledig spectrum infraroodcabines bevatten een combinatie van IR-A, IR-B en IR-C straling, die een therapeutisch effect hebben op spieren en gewrichten, en kortgolvige infraroodcabines met volledig spectrum stralers worden aanbevolen voor effectieve pijnverlichting en genezing.

 • Infraroodstraling helpt bij pijnverlichting, ontspanning, ontgifting, ondersteuning van het immuunsysteem, gewichtsverlies en de gezondheid van de huid.
 • Infrarood sauna’s gebruiken directe stralingswarmte om diep in de huid door te dringen, waardoor diepere therapeutische effecten en overvloedig zweten bij lagere temperaturen mogelijk zijn.
 • X-Trend biedt een breed scala aan infrarood sauna’s, waaronder modellen voor 1, 2, 3 en 4 of meer personen, evenals compacte, uitschuifbare en buitenopties, met functies zoals lichttherapie en Bluetooth programmering, en verschillende IR-waarden om aan individuele behoeften te voldoen.
 • Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een infrarood sauna van X-Trend, nodigen wij u uit ons formulier in te vullen voor meer informatie over onze prijzen, modellen en opties, met deskundig advies.

  X-Trend streeft ernaar de beste kwaliteit service te leveren door middel van onze deskundige medewerkers en producten van hoge kwaliteit.

  Boek een gratis test van onze infrarood sauna’s bij u thuis door dit aan te vragen met ons online formulier.


  Wat doet infraroodstraling?

  Wat doet infraroodstraling?

  Infraroodstraling is een soort elektromagnetische straling die onzichtbaar is voor het menselijk oog.

  Het wordt gekenmerkt door een golflengte die langer is dan zichtbaar licht maar korter dan radiogolven.

  Infraroodstraling wordt geassocieerd met warmte en wordt voor verschillende toepassingen gebruikt, onder andere in infrarood sauna’s.

  Hier beantwoorden we enkele van de meest gestelde vragen over infraroodstraling in de context van de infrarood sauna’s van X-Trend.

  Hoe werken infrarood sauna’s?

  Infrarood sauna’s werken door directe stralingswarmte te leveren die door het lichaam wordt opgenomen.

  In tegenstelling tot traditionele sauna’s, die de lucht om u heen verwarmen, maken infrarood sauna’s gebruik van elektromagnetische straling om warmte over te brengen op de huid.

  De warmte die wordt gegenereerd door elektrische stralers dringt dieper door in de huid dan verwarmde lucht in een traditionele sauna, wat resulteert in overvloediger zweten bij lagere temperaturen.

  Dit zweten helpt afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en calorieën te verbranden, wat verschillende therapeutische effecten heeft.

  Wat doet infraroodstraling?

  Wat zijn de voordelen van infrarood sauna’s?

  Infrarood sauna’s hebben tal van therapeutische effecten en voordelen.

  Ze zijn geweldig voor het behandelen van huidaandoeningen, het verlichten van stress en vermoeidheid, het ontgiften van het lichaam en het verminderen van pijn bij fibromyalgie, artritis, rugpijn en nekpijn.

  Infrarood sauna’s kunnen ook helpen om de immuniteit te verbeteren, slapeloosheid te behandelen en het risico op verzuring en reuma te verminderen.

  Welke infraroodstraling gebruiken de sauna’s van X-Trend?

  De sauna’s van X-Trend gebruiken verschillende soorten infraroodstraling, waaronder kortegolf (IR-A), middengolf (IR-B) en langegolf (IR-C).

  Volledig spectrum infraroodcabines, die een combinatie van IR-A, IR-B en IR-C straling bevatten, worden aanbevolen voor effectieve pijnverlichting en genezing.

  Elk type infraroodstraling heeft zijn eigen therapeutische effecten en de sauna’s van X-Trend zijn ontworpen om deze voordelen te maximaliseren.

  Welke soorten sauna’s biedt X-Trend?

  X-Trend biedt verschillende modellen en maten infrarood sauna’s, waaronder compacte, uitschuifbare en buitenmodellen.

  Het bedrijf biedt ook uittrekbare en telescopische infrarood sauna’s, evenals infraroodstoelen, ruglampen en andere accessoires.

  De sauna’s van X-Trend hebben functies zoals leeslampen, digitale bedieningspanelen, lichttherapie en audio om de sauna-ervaring te verbeteren.

  Wat is het verschil tussen de sauna’s van X-Trend en andere sauna’s?

  Het belangrijkste verschil tussen de sauna’s van X-Trend en andere sauna’s is het gebruik van infrarood straling in plaats van hete lucht.

  Infrarood sauna’s zijn veiliger en comfortabeler dan traditionele sauna’s, omdat ze de lucht niet heet en vochtig maken, wat ademhalingsproblemen kan verergeren.

  Infrarood sauna’s dringen ook dieper door in de huid, wat resulteert in overvloediger zweten en therapeutische effecten.

  Heeft X-Trend korting op de sauna’s?

  Ja, X-Trend biedt regelmatig kortingen aan tijdens beurzen of seizoensuitverkopen.

  Klanten kunnen contact opnemen met het bedrijf voor de beste prijsinformatie en profiteren van deze kortingen.

  Kan ik de sauna’s van X-Trend uitproberen voordat ik ze koop?

  Ja, X-Trend biedt een mobiele showroom waar de infrarood sauna’s gratis thuis kunnen worden getest.

  Klanten kunnen de sauna thuis uitproberen voordat ze tot aankoop overgaan, zodat ze helemaal tevreden zijn met hun keuze.


  Wat doet infraroodstraling?

  Reuma en Infraroodcabine: Is infrarood goed voor reuma?: Kunnen infraroodcabines het ongemak van reuma verlichten? Onderzoek suggereert van wel! Infraroodwarmte kan diep in de gewrichten doordringen en zo gerichte verlichting bieden.

  Artrose en infraroodcabine : verlicht pijn: Als je last hebt van artritis, kan een infraroodcabine net de oplossing zijn die je nodig hebt. Infraroodwarmte bevordert een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van collageen, wat ontstekingen kan verminderen en pijn kan verlichten.

  Infrarood Sauna’s van Belgische #1: X-Trend: Voor de ultieme infrarood sauna technologie hoeft u niet verder te zoeken dan het Belgische X-Trend. Hun innovatieve ontwerpen zijn voorzien van ultramoderne kachels en hoogwaardige materialen, zodat u elke keer weer verzekerd bent van een luxueuze en effectieve sessie.

  Infrarood sauna is goed voor je huid: Infrarood sauna’s bieden niet alleen therapeutische voordelen voor uw spieren en gewrichten, maar ook voor uw huid. De diepe warmte kan de collageenproductie stimuleren, de bloedsomloop verbeteren en zelfs fijne lijntjes en rimpels helpen vervagen.

  Vermoeidheid aanpakken met een infraroodcabine: Voel je je uitgeput en moe? Een infraroodcabine kan net de oppepper zijn die je nodig hebt. Infraroodwarmte kan helpen om het niveau van stresshormonen te verlagen, de bloedsomloop te verbeteren en je immuunsysteem te stimuleren.

  Is infrarood goed voor artrose?: Ja! Infraroodwarmte kan diep in de gewrichten doordringen, ontstekingen verminderen en de pijn verlichten die gepaard gaat met artrose. Bovendien kan regelmatig gebruik van de infrarood sauna de mobiliteit en algehele gezondheid van de gewrichten verbeteren.

  Infraroodcabine voor thuis kopen | Gids: Klaar om de sprong te wagen en te investeren in een infraroodcabine voor thuis? Onze uitgebreide gids bevat alle informatie die u nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen, van het kiezen van de juiste maat en functies tot onderhoud en verzorging.