Wat Is Een Infrarood Sauna

Wat is een infrarood sauna?

Ontdek vandaag nog de voordelen met X-Trend.

Bij X-Trend zijn we gespecialiseerd in infrarood sauna’s van professionele kwaliteit die ongeëvenaarde gezondheidsvoordelen bieden.

Of u nu uw lichaam wilt ontgiften, spierpijn wilt verlichten of gewoon wilt ontspannen na een lange dag, onze infrarood sauna’s kunnen u helpen.

Vul vandaag nog ons formulier in voor meer informatie over onze prijzen, modellen en opties, en om met een van onze deskundige vertegenwoordigers te spreken over alle manieren waarop een infrarood sauna van X-Trend uw gezondheid en welzijn kan bevorderen.

infraroodcabine

Stap 1 van 2


Wat Is Een Infrarood Sauna
Wat Is Een Infrarood Sauna

Bij X-Trend kennen we onze infrarood sauna’s door en door.

Wilt u ultieme ontspanning ervaren?

Ontdek vandaag nog wat een infrarood sauna is.


Wat is een infrarood sauna: 9 verrassende mythes ontkracht?

Welkom bij X-Trend, de voorloper op het gebied van geavanceerde saunatechnologie.

Vandaag willen we 9 veelvoorkomende mythes over infrarood sauna’s ontkrachten, een onderwerp dat bij de meeste mensen niet bekend is.

Als experts op dit gebied vinden wij dat iedereen op de hoogte moet zijn van de gezondheidsvoordelen van infrarood sauna’s.

Dus laten we beginnen!

Infraroodsauna’s zijn niet veilig

Sommige mensen denken dat zitten in een infrarood sauna gevaarlijk kan zijn, maar de waarheid is dat infrarood sauna’s heel veilig zijn.

Infrarood sauna’s gebruiken warmte op een laag niveau, meestal rond de 120 – 150 graden Fahrenheit, in vergelijking met traditionele sauna’s die tot 195 graden Fahrenheit kunnen bereiken.

Bovendien hebben we veiligheidsmaatregelen toegevoegd aan onze sauna’s, zoals automatische uitschakeling bij oververhitting.

Infraroodsauna’s zorgen alleen voor ontspanning

Het is waar dat infrarood sauna’s ontspanning bieden, maar er zijn nog veel meer voordelen.

Deze omvatten pijnverlichting, verbeterde bloedsomloop, het verminderen van ontstekingen en zelfs het verbeteren van de gezondheid van de huid.

Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat infrarood sauna’s kunnen helpen bij het verbeteren van symptomen van chronische ziekten zoals reumatoïde artritis en diabetes type 2.

Infraroodsauna’s zijn hetzelfde als traditionele sauna’s

Hoewel infrarood sauna’s op dezelfde manier werken als traditionele sauna’s, zijn de twee niet hetzelfde.

Traditionele sauna’s gebruiken warmte om de lucht om u heen op te warmen, maar infrarood sauna’s gebruiken licht om het lichaam rechtstreeks op te warmen.

Hierdoor dringt infrarood warmte dieper door in de huid dan bij traditionele sauna’s.

Infrarood sauna’s zijn niet effectief bij het ontgiften

Absoluut onjuist!

Infrarood sauna’s kunnen zelfs effectiever helpen bij het ontgiften van het lichaam dan traditionele sauna’s.

Vergeleken met traditionele sauna’s kunnen infrarood sauna’s uw zweetklieren meer stimuleren, wat betekent dat gifstoffen en zware metalen effectiever uit uw lichaam worden uitgescheiden, waardoor u zich verfrist voelt.

Infraroodsauna’s verbranden calorieën net als gewone lichaamsbeweging | wat is een infrarood sauna

De waarheid is dat zitten in een infrarood sauna niet gelijk staat aan een gematigde workout.

Infrarood sauna’s kunnen echter wel helpen om de stofwisseling te verhogen en gewicht te verliezen.

Als u in een infrarood sauna zit, kunt u in één sessie tot 600 calorieën verbranden, maar het effect is niet zo dramatisch als bij normale lichaamsbeweging.

Infraroodsauna’s zijn duur

Vergeleken met traditionele sauna’s zijn infrarood sauna’s over het algemeen duurder, maar ze zijn de prijs waard.

Bij X-Trend hebben we een breed aanbod voor de meeste budgetten.

Sommige sauna’s kunnen worden vervoerd of in uw huis worden geïnstalleerd, zodat u kunt genieten van de voordelen van een infrarood sauna zonder uw huis te verlaten.

Infraroodsauna’s kunnen alleen door volwassenen worden gebruikt

Infrarood sauna’s zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden, maar voor kinderen jonger dan 12 en zwangere vrouwen is het raadzaam om het gebruik tot een minimum te beperken.

Ouderen en mensen met chronische aandoeningen kunnen veel baat hebben bij het gebruik van infrarood sauna’s.

Infraroodsauna’s stellen je bloot aan schadelijke straling

Dit is gewoon niet waar!

Infrarood sauna’s gebruiken een veilige golflengte van licht, die valt onder de FDA-richtlijnen, om het lichaam op te warmen.

In tegenstelling tot andere stralingsbronnen zoals UV-licht, bevorderen infrarood sauna’s ontspanning, bloedsomloop en genezing.

Infraroodsauna’s zijn slechts een nieuwe trend | wat is een infrarood sauna

Integendeel, infrarood sauna’s zijn een trend van de lange termijn en ze zijn een blijvertje.

De bovengenoemde voordelen zijn slechts het topje van de ijsberg en het onderzoek naar wat infrarood sauna’s kunnen doen voor de gezondheid en het algehele welzijn blijft groeien.

 • Veilig ontspannen en verjongen
 • Verminder ontstekingen en pijn
 • Verbeteren van ontgifting en bloedsomloop
 • Een gezonde huid bevorderen
 • Verhoog uw stofwisseling en begin met gemak calorieën te verbranden
 • Bedankt dat je de tijd hebt genomen om ons artikel te lezen.

  Hier bij X-Trend delen we graag wat we weten over de wetenschap achter onze sauna’s.

  Bezoek gerust onze website voor meer informatie en neem contact met ons op als je nog vragen hebt.

  Wat Is Een Infrarood Sauna

  Infrarood sauna voor thuis: Breng de voordelen van een infrarood sauna naar het comfort van uw eigen huis met de verschillende compacte en verlengbare infraroodcabines van X-Trend in verschillende houtsoorten, maten en functies.

  Infraroodsauna kopen: Ontdek de therapeutische effecten van de infrarood sauna’s van X-Trend, geschikt voor verschillende behoeften en voorkeuren. Met verschillende modellen, maten en functies helpt X-Trend u de perfecte match te vinden voor uw wellness doelen.

  Wat doet een infrarood sauna: De infrarood sauna’s van X-Trend genereren infraroodwarmte die dieper doordringt dan traditionele sauna’s en transpiratie, ontgifting, spierontspanning en een betere bloedcirculatie bevordert. Ervaar de voordelen zelf met een gratis thuistest van onze mobiele sauna.

  Infrarood sauna kopen| X-Trend: Ontdek de diverse infrarood sauna’s van X-Trend, waaronder compacte, uitschuifbare, buiten- en fullspectrummodellen, die voldoen aan verschillende voorkeuren, maten en gezondheidskwesties. Vertrouw op onze expertise en ervaring in infraroodtechnologie en wellness.

  Prijzen van infrarood sauna’s: Bij X-Trend bieden we concurrerende en op maat gemaakte prijzen voor onze verschillende infrarood sauna modellen en functies. Houd onze beurzen en seizoensuitverkopen in de gaten voor speciale kortingen.

  Infrarood sauna korting: X-Trend biedt regelmatig kortingen op onze hoogwaardige infrarood sauna’s tijdens beurzen of seizoensuitverkopen. Mis de kans niet om te investeren in uw welzijn en geniet van onze therapeutische infraroodcabines tegen een lagere prijs.

  Infrarood sauna voor 4 personen: Ervaar de therapeutische effecten van een infrarood sauna met drie andere personen dankzij de ruime en comfortabele cabines voor 4 personen van X-Trend. Geniet van functies zoals lichttherapie, digitaal bedieningspaneel en audioprogrammering in verschillende houtsoorten en afmetingen.


  Wat is een infrarood sauna: 8 praktische tips voor nieuwe gebruikers?

  Bij X-Trend begrijpen we dat veel mensen niet precies weten wat een infrarood sauna is of hoe het werkt.

  Daarom hebben we besloten u acht praktische tips te geven voor mensen die voor het eerst gebruikmaken van dit fantastische gezondheids- en wellnessapparaat.

  Wat is een infrarood sauna? | wat is een infrarood sauna

  Een infrarood sauna gebruikt infraroodstralers om infrarood licht uit te stralen, dat door het huidoppervlak wordt geabsorbeerd.

  In tegenstelling tot traditionele sauna’s, die het lichaam indirect via de lucht verwarmen, verwarmen infrarood sauna’s het lichaam direct, waardoor het weefsel dieper doordringt en u meer gaat zweten.

  Eenvoudiger gezegd, infrarood sauna’s zijn een type sauna die een hogere kwaliteit en gerichter zweet leveren die beter zijn voor het lichaam.

  Kies het juiste type infrarood sauna

  Er zijn drie soorten infrarood sauna’s beschikbaar voor thuisgebruik: dichtbij, midden en ver.

  Dichtbij-infrarood sauna’s worden vaak gebruikt voor huidverjonging, wondgenezing en celregeneratie.

  Midden-infrarood sauna’s zijn ideaal om gewicht te verliezen, de bloedsomloop te verbeteren en pijn en ontstekingen te verminderen.

  Infrarood sauna’s komen het meest voor en hebben aangetoond dat ze de gezondheid van het hart verbeteren, ontspanning bevorderen en ontgifting stimuleren.

  Kies de juiste temperatuur

  Het is het beste om te beginnen met een lagere temperatuur, rond de 100℉, en geleidelijk op te werken.

  In tegenstelling tot traditionele sauna’s die bij hoge temperaturen werken, kunnen infrarood sauna’s dezelfde gezondheidsvoordelen bieden bij veel lagere temperaturen.

  Een temperatuurbereik van 110℉ tot 130℉ wordt als optimaal beschouwd voor de meeste mensen.

  Maar als u een doorgewinterde saunaganger bent, voelt u zich misschien al comfortabel bij hogere temperaturen.

  Draag de juiste kleding | wat is een infrarood sauna

  Het is belangrijk om u passend te kleden als u een infrarood sauna gebruikt.

  Het is het beste om loszittende, comfortabele kleding te dragen die maximaal huidcontact met de infraroodwarmte mogelijk maakt.

  We raden u aan een handdoek mee te nemen om op te zitten en zweet af te vegen.

  Afhankelijk van het type infrarood sauna dat u gebruikt, moet u misschien ook metalen sieraden verwijderen om brandwonden te voorkomen.

  Blijf gehydrateerd

  Het is essentieel om veel water te drinken voor en na het gebruik van een infrarood sauna.

  Zweten is een natuurlijke manier voor het lichaam om te ontgiften, maar het kan ook leiden tot uitdroging als er niet goed mee wordt omgegaan.

  We raden u aan een liter water te drinken voor uw saunabeurt en nog een liter erna.

  Gebruik voorzichtig met medicijnen

  Als u medicijnen gebruikt, is het belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u een infrarood sauna gebruikt.

  Bepaalde medicijnen kunnen uw lichaamstemperatuur doen stijgen, wat gevaarlijk kan zijn als u een sauna gebruikt.

  Hetzelfde geldt als u een medische aandoening heeft – raadpleeg altijd uw arts voordat u een sauna gebruikt.

  Verhoog langzaam uw saunatijd

  U kunt het beste beginnen met een sessie van 10 tot 15 minuten als u voor het eerst een infrarood sauna gebruikt.

  Verhoog geleidelijk de tijd in de sauna tot 30 minuten per sessie, met een pauze van minstens 5 minuten tussen elke sessie.

  We raden aan niet langer dan 45 minuten per keer in de sauna te blijven.

  Geniet van de voordelen

  Regelmatig gebruik van infrarood sauna’s bevordert ontspanning, verbetert de gezondheid van het hart, vermindert ontstekingen en pijn, bevordert gewichtsverlies, ontgift het lichaam en nog veel meer.

  Het belangrijkste is om het vol te houden en de sauna regelmatig te gebruiken.

  We raden aan om de sauna twee tot drie keer per week te gebruiken voor optimale voordelen.

  Kortom, er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een infrarood sauna, maar het is essentieel om te weten hoe u deze veilig en effectief kunt gebruiken.

  Met deze acht praktische tips haalt u het meeste uit uw infrarood sauna ervaring en geniet u van alle gezondheids- en wellness voordelen.

  • Begin met een lagere temperatuur en verhoog geleidelijk
  • Kleed u op de juiste manier en blijf gehydrateerd
  • Raadpleeg uw arts voordat u een sauna gebruikt als u medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft
  • Beperk uw tijd in de sauna tot 45 minuten
  • Gebruik de sauna regelmatig voor optimale voordelen
  • Kies het juiste type infrarood sauna voor uw doelen
  • Verhoog langzaam de tijd in de sauna
  • Geniet van de vele voordelen van een infrarood sauna!

  Wat is een infrarood sauna: 9 soorten gebruikte infrarood verwarmingstechnologie

  Welkom bij X-Trend, waar we er trots op zijn dat we onze klanten de beste infrarood sauna ervaring kunnen bieden.

  Het is onze missie om onze klanten sauna’s van hoge kwaliteit te bieden die een scala aan gezondheidsvoordelen bieden aan degenen die ze gebruiken.

  In dit artikel bespreken we wat een infrarood sauna is en welke negen soorten infrarood verwarmingstechnologie worden gebruikt.

  Laten we eerst en vooral de vraag beantwoorden: wat is een infrarood sauna?

  In tegenstelling tot traditionele sauna’s die stoom of hete stenen gebruiken om de lucht op te warmen, gebruiken infrarood sauna’s stralingswarmte om het lichaam rechtstreeks op te warmen.

  Het resultaat?

  Een comfortabelere, zachtere ervaring dan traditionele sauna’s, zonder dat dit ten koste gaat van de gezondheidsvoordelen.

  Koolstofvezelverwarmers

  Staan bekend om hun efficiëntie bij het verwarmen van grote oppervlakken en het handhaven van een constante temperatuur tijdens de saunasessie.

  Keramische kachels

  Staan bekend om hun gelijkmatige warmte en dringen dieper door in de huid om het lichaam een grondiger detox te geven.

  Kwartsverwarmers | wat is een infrarood sauna

  Functioneren hetzelfde als keramische kachels, maar bieden een iets andere golflengte van infrarood licht.

  Mica verwarmers | wat is een infrarood sauna

  Gebruiken dunne vellen mica om de warmte gelijkmatiger te verdelen en staan bekend om hun langere levensduur.

  Vergulde verwarmers

  Deze geven een zachtere warmte die perfect is voor mensen die geen hoge temperaturen kunnen verdragen.

  Rod-verwarmers

  Ook wel bekend als staafverwarmers, gebruiken een uniek ontwerp voor een gerichte, meer gerichte warmte.

  Blackstone verwarmers

  Gebruiken magnetische velden om warmte te creëren en staan bekend om hun stille werking.

  Transparante verwarmers

  Ze zorgen voor een lagere EMF (elektromagnetisch veld) en zijn perfect voor mensen die gevoelig zijn voor elektromagnetische straling.

  Volledig spectrum verwarmingstoestellen

  Gebruiken een combinatie van nabije, midden en ver-infrarode golflengtes.

  Het resultaat?

  Een grondiger detox die diep in de huid doordringt, verbeterde bloedsomloop, minder ontstekingen en nog veel meer.

  Kortom, een infrarood sauna is een fantastisch hulpmiddel voor het bereiken van een reeks gezondheidsvoordelen en bij X-Trend gebruiken we negen soorten infrarood verwarmingstechnologie om de best mogelijke sauna-ervaring voor onze klanten te creëren.

  Of u nu op zoek bent naar een keramische, kwarts of full spectrum sauna, wij hebben precies wat u nodig hebt.

  • Verjong uw lichaam met een infrarood sauna.
  • Kies uit negen soorten infraroodverwarmingstechnologie.
  • Ervaar de voordelen van koolstofvezel-, keramische, kwarts-, mica-, goudgecoate, staaf-, Blackstone-, transparante en fullspectrum saunakachels.
  • Geniet van een zachte, comfortabele sauna-ervaring die alle gezondheidsvoordelen biedt van traditionele sauna’s en meer.
  Wat Is Een Infrarood Sauna

  X-Trend: Topklasse infrarood sauna’s voor een gezondere huid

  Wat is een infrarood sauna en wat is het verschil met een traditionele sauna?

  Een infrarood sauna gebruikt infraroodstralers om infrarood licht uit te zenden, dat door het lichaam wordt geabsorbeerd, de kerntemperatuur verhoogt en aanzet tot zweten.

  Een traditionele sauna daarentegen gebruikt een kachel of verwarming om stenen of water te verhitten, waardoor stoom ontstaat die vervolgens de lucht in de saunacabine verhit.

  Zijn infrarood sauna’s veilig om te gebruiken?

  Infrarood sauna’s zijn over het algemeen veilig in gebruik, maar er moeten wel enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen.

  Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals ernstige hypertensie, moeten met hun arts overleggen voordat ze een infrarood sauna gebruiken.

  Wat zijn de voordelen van een infrarood sauna?

  Het gebruik van een infrarood sauna heeft tal van voordelen voor de gezondheid.

  Het helpt het lichaam te ontgiften, vermindert stress en angst, verbetert de bloedsomloop en bevordert een diepere slaap.

  Het helpt ook bij gewichtsverlies en verlicht gewrichts- en spierpijn.

  Hoe vaak en hoe lang moet ik een infrarood sauna gebruiken?

  Hoe vaak en hoe lang u de sauna gebruikt, hangt af van uw individuele voorkeuren en gezondheidstoestand.

  De meeste mensen gebruiken infrarood sauna’s echter een tot twee keer per week, gedurende maximaal 30 minuten per sessie.

  Kan ik mijn telefoon of elektronische apparaat meenemen in de infrarood sauna?

  Het wordt afgeraden om elektronische apparaten mee te nemen in de sauna, omdat de hitte en het vocht ze kunnen beschadigen.

  Bovendien kunt u het beste de stekker uit de technologie trekken en genieten van de ontspanning van de saunasessie.

  Wat moet ik dragen in de infrarood sauna?

  Een van de leuke dingen van het gebruik van een infrarood sauna is dat u comfortabele kleding kunt dragen, zoals shorts, t-shirts of zwemkleding.

  Het is ook aan te raden om een handdoek mee te nemen om op te zitten en een om u mee af te drogen na de sessie.

  Hoe maak ik een infrarood sauna schoon?

  Het schoonmaken van een infrarood sauna is relatief eenvoudig.

  Gebruik een zachte, vochtige doek met milde zeep om de oppervlakken na elk gebruik af te nemen.

  Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen of schuursponsjes, want die kunnen het hout en de infraroodstralers beschadigen.

  Kortom, een infrarood sauna is een uitstekende aanvulling op ieders gezondheids- en wellness routine.

  Bij X-Trend bieden we infrarood sauna’s van topkwaliteit die veilig, efficiënt en gebruiksvriendelijk zijn.

  Bij regelmatig gebruik kunnen onze sauna’s u helpen om gezonder en gelukkiger te worden.

  Probeer er vandaag nog een uit!

  Wat is een infrarood sauna en wat heb ik eraan?

  Bij X-Trend gebruiken we geavanceerde infraroodtechnologie om uw lichaam op cellulair niveau binnen te dringen. Dit stimuleert uw zweetklieren, waardoor u gifstoffen kunt afvoeren, calorieën kunt verbranden en een scala aan gezondheidsvoordelen kunt ervaren. Onze sauna’s zijn ook ontworpen om je te helpen ontspannen, stress te verlichten en je immuunsysteem te stimuleren.

  Waarin verschillen de infrarood sauna’s van X-Trend van traditionele sauna’s?

  In tegenstelling tot traditionele sauna’s, die warmte gebruiken om de lucht op te warmen, gebruiken onze infrarood sauna’s onzichtbaar licht om uw lichaam rechtstreeks op te warmen. Dit resulteert in een comfortabelere en ontspannende ervaring, zonder stoom of vochtigheid. Onze sauna’s hebben ook minder tijd nodig om op te warmen en zijn energiezuiniger, wat betekent dat je geld en tijd bespaart.

  Wie kan de infrarood sauna’s van X-Trend gebruiken?

  Bij X-Trend richten we ons op alle mensen die hun gezondheid en welzijn willen verbeteren. Onze sauna’s zijn ideaal voor mensen die willen ontgiften, spierpijn willen verlichten, de bloedsomloop willen verbeteren en het uiterlijk van hun huid willen verbeteren. Onze sauna’s zijn ook geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit of die de hoge temperaturen van een traditionele sauna niet kunnen verdragen. We raden u echter aan om uw arts te raadplegen voordat u een sauna gebruikt.


  Ontdek het geheim van een gezondere huid met de infrarood sauna van X-Trend

  Bij X-Trend zijn we er trots op u infrarood sauna’s van de hoogste kwaliteit te kunnen bieden die u niet alleen helpen ontspannen, maar ook talloze gezondheidsvoordelen bieden.

  In onze snelle wereld is het essentieel om de broodnodige rust en kalmte te krijgen, en onze sauna’s zijn daarvoor de perfecte oplossing.

  Maar wat is een infrarood sauna precies en hoe kunt u er uw voordeel mee doen?

  Een infrarood sauna is een soort sauna die gebruik maakt van infraroodverwarming om warmte aan het lichaam te geven.

  In tegenstelling tot traditionele sauna’s die stoom of droge warmte gebruiken, gebruiken infrarood sauna’s licht om warmte te creëren, die dieper in de huid doordringt.

  Dit betekent dat u kunt genieten van de gezondheidsvoordelen van een traditionele sauna, zoals ontgifting en ontspanning, terwijl u de extra voordelen van infraroodtechnologie ervaart.

  • Onze infrarood sauna’s bevorderen ontgifting, gewichtsverlies en een betere bloedsomloop.
  • Ze verlichten ook spier- en gewrichtspijn, verminderen stress en verbeteren de gezondheid van de huid.
  • Met de infrarood sauna’s van X-Trend ervaart u de voordelen van een traditionele sauna met de extra voordelen van infraroodtechnologie.

  Nu u weet wat een infrarood sauna is en wat de vele voordelen ervan zijn, waarom probeert u er zelf niet een?

  Bij X-Trend doen we er alles aan om u de beste sauna-ervaring te bieden en u te helpen een gezondere levensstijl te bereiken.

  Als u meer wilt weten, laat dan uw contactgegevens achter op onze website en laat ons u helpen het geheim van een gezondere u te ontdekken.


  Wat Is Een Infrarood Sauna